Het veranderen van lenzenvloeistof lost vaak veel problemen op

Draag jij contactlenzen en ervaar je daar problemen mee, dan is er een grote kans dat dat aan je lenzenvloeistof ligt. Door over te stappen naar een nieuw product dat beter aansluit bij het soort ogen dat je hebt, doe je je lenzen weer met plezier in elke dag. Zitten jouw lenzen dus niet lekker, dan is dat nog geen reden om het op te geven en over te stappen op een bril. Er wordt tegenwoordig lenzenvloeistof aangeboden waarmee zelfs de droogste en gevoeligste ogen lenzen kunnen verdragen. Lees hier verder over de opties die je hebt en hoe je het beste overstapt.

Problemen die veroorzaakt worden door de lenzenvloeistof

Er zijn een aantal problemen die veroorzaakt kunnen worden door de vloeistof waarin ze worden bewaard. Zijn je ogen vaak rood, droog en jeuken ze? Merk je dat je zicht niet altijd perfect is en dat je ogen ontstoken raken? Zijn je ogen geïrriteerd of ervaar je een brandend gevoel? Dan zijn dat allemaal symptomen die door de lenzenvloeistof veroorzaakt kunnen worden en die dus ook kunnen worden opgelost.

Bezoek altijd eerst je opticien

De eerste stap die je neemt als je de bovenstaande symptomen ervaart is een bezoek aan je opticien. Deze kan je ogen onderzoeken en bepalen of je problemen met de lenzenvloeistof kunnen worden opgelost en of er geen onderliggende oorzaken zijn. Daarbij kan deze ook bepalen welk type ogen je hebt, zodat je de keuze voor je vloeistof daarop kunt afstellen. Deze afspraak kun je zien als een nulmeting en is de basis voor het overstappen. Samen bepalen jullie welke lenzenvloeistoffen voor jou geschikt kunnen zijn en daarna is het een zaak van uitproberen.

Verschillende soorten vloeistof

Het goede nieuws is dat er een groot aantal verschillende soorten lenzenvloeistof op de markt is. Je opticien heeft vast ideeën voor welke geschikt zijn voor jou. Hier vind je alvast een aantal voorbeelden.

  • Heb je droge of gevoelige ogen? Dan is er een lenzenvloeistof die de lenzen voorziet van een hydraterende laag en deze daardoor ook zachter maakt voor je ogen.
  • Ben je allergisch voor de vloeistof? Dan zijn er producten die geen conserveringsmiddelen bevatten en waar je ogen wel tegen kunnen.
  • Heb je last van ontstoken ogen? Dan kun je een vloeistof kopen die de lenzen extra goed ontsmet en schoonmaakt, zodat de kans op ontstekingen aanzienlijk kleiner wordt.

Overstappen met je opticien

De beste manier om van lenzenvloeistof te veranderen is door de nieuwe producten een tijdje uit te proberen. Schaf je vloeistof aan in een reisverpakking, zodat je genoeg hebt voor twee weken. Na deze twee weken ga je weer naar je opticien, laat je je ogen weer testen en bespreek je het resultaat. Zijn jullie het er allebei over eens dat de nieuwe vloeistof de beste resultaten oplevert, dan kun je een grotere hoeveelheid aanschaffen en overstappen. Bij een webwinkel krijg je vaak volumekorting, dus je ideale vloeistof schaf je het voordeligste aan online.
Lens2Day staat voor kwaliteit, snelheid en klantvriendelijkheid! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *