Wat voor pak draag jij met je huwelijk?

Wanneer je gaat trouwen heb je je wellicht al druk gemaakt om het bestellen van de juiste cake en de perfecte band om de dag nog specialer te maken dan hij al is. Heb je ook al eens nagedacht over het aanschaffen van een van de mooie maatpakken die beschikbaar zijn? Een maatpak is perfect voor een huwelijk omdat dit pak altijd precies om jouw lichaam heen past. Door dit aan te schaffen ben je ervan verzekerd dat je er geweldig uitziet op jouw grote dag. Voor wat voor pak ga jij?

Een van de klassieke maatpakken kan bij elk thema

Een single-breasted smoking jasje van www.pakkend.nl draag je vaak los, wat betekent dat de knopen niet dicht zitten. Hierdoor wordt je riem zichtbaar. Sommige mannen houden hier niet van en dragen daarom een ​​single-breasted jasje in combinatie met een taille sjerp. Wanneer je de term ‘smoking’ hoort, dan weet je wellicht niet precies wat hiermee bedoeld wordt. Een smoking is een tweedelig pak bestaande uit een jasje en een broek. Traditioneel gezien is een smoking zwart en wordt deze gedragen met een zwarte vlinderdas. Hierom wordt de kledingstijl ook wel “black tie” genoemd. Wees hier dus op voorbereid wanneer je dit in de uitnodiging van een feestje ziet staan! Dit is ook een mooi pak om te dragen tijdens je huwelijk, omdat hij heel netjes is.

Toch iets eleganter met een jacquet

Als je iets eleganter wilt gaan dan in een traditionele smoking, dan kun je heel goed een jacquet kiezen. Dit type pak is namelijk formeler dan een smoking. Het belangrijkste verschil is de stijl van de jas. Bij een jacquet is deze lang is, en deze heeft afgeronde voorpanden. Traditioneel wordt dit type maatpak gedragen met een gestreepte broek. Als je als bruidegom een ​​slipjas wilt dragen, dan wordt dat ook van belangrijke gasten verwacht. Denk aan vader van de bruid en bruidegom, broers van de bruid en bruidegom, getuigen en ceremoniemeesters. Het is passend als het pak van de bruidegom iets afwijkt van dat van de andere gasten. Zo is alles tijdens je bruiloft een mooi geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *