Een nieuwe vloer: een flinke overweging

Ben je van plan deze pvc vloeren te plaatsen in je woning? Meet dan vooral erg zorgvuldig de lengte en breedte van de ruimte waar je de PVC-vloer wilt plaatsen. Hierdoor weet je hoeveel vierkante meter materiaal je precies nodig zal hebben bij het plaatsen. Houd een voorraad van 5 extra pvc aan, zodat je altijd genoeg materiaal hebt en niet opeens zonder komt te zitten. Als je van plan bent om de PVC-vloeren zelf te leggen, kun je helaas niet meteen beginnen op de dag dat je het materiaal aanschaft. Het materiaal moet eerst even acclimatiseren aan de ruimte, Plaats het materiaal in de verpakking in de ruimte waar het komt te staan ​​en zorg voor een ideale kamertemperatuur van ongeveer zo’n 19 graden. Bovendien is het belangrijk dat je het PVC-pakket niet in de hoek plaatst waar je met de installatie wilt beginnen.

Het uitzoeken van de perfecte vloer

Omdat PVC-plinten van https://www.martijndewitvloeren.nl/ vrij dun zijn, kun je ze bovenop de oude vloer leggen. Dit maakt PVC dus een ideale vloer voor vloerrenovatie. Als de ondergrond echter niet helemaal vlak en schoon is of niet samendrukbaar of rekbaar genoeg is, is het nodig en verstandig om eerst een goede ondervloer te maken. Ten eerste moet je kiezen voor een isolerende vloer of een geluidsabsorberende vloer. Als je deze keuze eenmaal hebt gemaakt, heb je nog de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende materialen. Wil je bijvoorbeeld vloerverwarming leggen, dan heb je een andere ondervloer nodig dan op het moment dat je leeft zonder vloerverwarming. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ondervloeren die extra geluidsisolatie bieden, die dus bijzonder geschikt zijn voor vloeren in appartementen en vloeren of wanneer je kinderen hebt.

Het zelf leggen van de pvc vloer 

Na alle voorbereidingen kun je de PVC-vloer zelf gaan leggen. Het is verstandig om de PVC-strips vooraf te controleren op eventuele gebreken, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan ​​tijdens de montage. Begin met leggen vanuit de hoek van de kamer en plaats de stroken rij voor rij. Wissel strips uit verschillende verpakkingen af ​​voor het beste resultaat, zodat het een mooi geheel wordt. Het kan namelijk zomaar eens zo zijn dat de kleur van de ene verpakking iets afwijkt van de kleur van een andere verpakking. Als je verschillende kleuren dan door elkaar heen verwerkt, zie je er niets van en creëer je ook een meer authentieke look. Wanneer je het einde van de strook bereikt, snijdt dan de strook op de juiste maat met een stanleymes. Je hoeft alleen de bovenste laag af te knippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *