Het belang van stijlvol hekwerk en bijpassende tuinpoorten

Een mooie tuindeur is niet alleen de perfecte manier om je tuin en huis tegen ongewenste indringers te beschermen, maar biedt daarnaast de mogelijkheid om je tuin extra glans te geven. Het aanbod aan tuinpoorten is erg groot. Of je nou gaat voor een lage grenen tuindeur of een hoge dubbele hardhouten toegangspoort: het is allemaal beschikbaar. Het is dan wel belangrijk dat zo’n tuinpoort ook goed past bij de rest van het hekwerk dat je tuin omringd. 

Tuinhekken

Een stijlvol tuinhek is niet meer weg te denken uit de moderne tuin. Tuinhekken geven je tuin een trendy uitstraling en zorgen daarbij ook voor de gewenste privacy. Het assortiment aan tuinhekken is erg groot. Zo kun je gaan voor lage tuinhekken die er vooral uniek en stijlvol uitzien. Je zou echter ook kunnen kiezen voor een heel duurzaam en sterk hekwerk dat tegen de sterkste stormen weerstand zou kunnen bieden. Tuinhekken zijn dan ook net als bijpassende tuinpoorten beschikbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan een douglas robuust hout, stijlvol kastanjehout of zwart gespoten hekwerk. 

De voordelen van tuinpoorten en hekwerk verder uitgelicht

Het grootste voordeel van zowel tuinpoorten als tuinhekken is dat ze je een gevoel van privacy en beveiliging geven. Tuindeuren worden namelijk met een RVS slot geleverd, waardoor je tuin ook daadwerkelijk beschermd wordt tegen indringers. Zo kun je je huisdieren en kinderen veilig in je tuin laten spelen zonder er continu als een bewaker toezicht op te hoeven houden. Verder geven tuinpoorten en bijpassend hekwerk je tuin een enorme boost. 

Installatie van het juiste hekwerk

Als je een stijl kiest die aansluit bij de rest van je tuin, kan je tuin er enorm van opleven. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen gaan voor een grenen dubbele tuindeur. Het is dan wel zo mooi als je daarbij ook kiest voor een bijpassend grenen hekwerk. Naast de houtsoorten is het dan ook goed als de hoogtes van tuinhekken- en poorten aan elkaar gelijk zijn. Als je het erg belangrijk vindt dat je tuin zo goed mogelijk beveiligd is, is het aan te raden om te kijken naar een tuindeur die met een zo sterk mogelijke houtsoort en een goed slot beveiligd is. Daarbij zou je dan moeten kiezen voor een hoog en bijpassend hekwerk, waar geen indringer zomaar overheen klimt. Je betaalt in dergelijke gevallen doorgaans ook wel wat meer geld. Als je minder waarde hecht aan beveiliging maar juist meer aan stijl, zou je bijvoorbeeld juist kunnen kiezen voor een lage moderne zwart gespoten tuinpoort met een bijpassend hekwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *