De correcte houding wanneer je met gewichten gaat trainen

Een halterbank is het beste hulpmiddel wanneer je met een halter aan de slag gaat. Dit is één van de apparaten in de sportschool die  zo populair zijn, dat je daarbij nog wel eens moet wachten voordat je ze kan gebruiken.

 Vanuit een liggende positie een grote halter omhoog duwen is vaak het eerste waar mensen aan denken bij het trainen van de armspieren. Gelijk hebben ze, dit is de manier om je spieren in de armen en borst te laten groeien, afgezien van anabolen. Zonder halterbank gaat dit niet omdat je een goede positie nodig hebt om vanuit te starten en een stabiele ondergrond tijdens het liften. 

 De voordelen van een halterbank thuis 

De rij waar het al eerder over ging bij halterbanken, is de voornaamste reden om er zelf een in de schuur te hebben staan. Je eigen bank hebben zorgt ervoor dat het weer aanvoelt als een hulpmiddel bij het sporten in plaats van een kermisattractie. Je wilt natuurlijk op een dag zo vaak kunnen liften als je zelf wilt, of je eigen trainingsschema na kunnen komen.  

Tijd maken om te sporten wanneer dit thuis kan is bovendien niet erg lastig. Voor je spieren is het op den duur alleen maar beter om in de eigen woning te gaan trainen. 

Een complete bankdrukbank 

De meest standaard uitvoering van de halterbank zoals die te vinden is op Tunturi, heeft een haltersteun en uiteraard een oppervlak om op te liggen. Dit stelt je in staat om die schouders en borst goed te kunnen trainen. 

Je zal echter niet zo veel apparatuur thuis hebben als de sportschool heeft staan, waardoor het beter is om alles wat je wel hebt zo maximaal te kunnen uitrusten als mogelijk is. In het geval van de bankdrukbank is het slim om voor de optie te gaan die is uitgerust met leg extensions, zodat het ook mogelijk is om hier je benen te trainen. Je wilt natuurlijk dat de spieren over je hele lichaam in perfecte staat zijn en blijven, dus zal deze uitbreiding van pas gaan komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *